Pályázat

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Tájékoztató

Önkormányzat / Pályázatok / A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztéséve - TOP-1.4.1-15

Tényő Község Önkormányzata

Bölcsőde építése Tényő községben

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00020


A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA


Tényő Község Önkormányzata 2016. tavaszán pályázatot nyújtott be és támogatást nyert a TOP-1.4.1. konstrukción belül egy 12 fős bölcsőde létesítésére a településen. A 2017. májusi támogató döntést követően a projekt megvalósítása 2017. június 01-én kezdődött el, és 2018. november 30-ig kell a tervezett tevékenységeket megvalósítani.

Tényő településen jelenleg nincs elérhető bölcsődei ellátás, a 3 év alatti helyi kisgyermekek nappali ellátása a településen nem megoldott. A projekt előkészítése során végzett szükségletfelmérés alapján a beruházás egy hiánypótló, régóta várt megoldás lesz a tényői kisgyermekes szülők számára.

A tervezett bölcsőde Tényő település központjában, a Győri úton kerül majd kialakításra, egy mára korszerűtlenné vált családi ház helyén. A projekthez kiválasztott telek rendelkezik járdákkal és zöldfelületekkel. A 172 négyzetméter nettó alapterületű épületben helyet kap majd a 12 fős bölcsődei funkcionális egység mellett egy önálló bölcsőde vezetői szoba és betegszoba is. A tervezésnél elsődleges szempont a praktikusság és a minél egészségesebb környezet volt, azaz hogy a csoportszobák kitűnő természetes megvilágítást kapjanak, a főszobához tartozzon ágytároló és játéktároló is külön.

A bölcsőde udvarán kialakításra kerül egy árnyékoló ponyvával fedhető terasz, ahol jó időben csoport- és szabadtéri foglalkozások tartására is lehetőség lesz. Olyan, a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges új kül- és beltéri bútorok, eszközök, berendezések, játékok beszerzése tervezett a projekt keretein belül, melyek segítik a környezetbarát szemléletmód és az egészséges életmód szokásainak megalapozását. A teljesen új épületben kialakításra kerülő bölcsőde komplexen akadálymentes lesz.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, és 3 új munkahelyet teremt.

 

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 58,13 MILLIÓ FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT FIZIKAI BEFEJEZÉSÉNEK TERVEZETT DÁTUMA: 2018. 11.30.