Pályázat

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

Tájékoztató

Önkormányzat / Pályázatok / A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztéséve - TOP-1.4.1-15

 

Tényő Község Önkormányzata

Bölcsőde építése Tényő községben

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00020


A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA


Tényő Község Önkormányzata 2016. tavaszán pályázatot nyújtott be és támogatást nyert a TOP-1.4.1. konstrukción belül egy 12 fős bölcsőde létesítésére a településen. A 2017. májusi támogató döntést követően a projekt megvalósítása 2017. június 01-én kezdődött el, és 2018. november 30-ig kell a tervezett tevékenységeket megvalósítani.

Tényő településen jelenleg nincs elérhető bölcsődei ellátás, a 3 év alatti helyi kisgyermekek nappali ellátása a településen nem megoldott. A projekt előkészítése során végzett szükségletfelmérés alapján a beruházás egy hiánypótló, régóta várt megoldás lesz a tényői kisgyermekes szülők számára.

A tervezett bölcsőde Tényő település központjában, a Győri úton kerül majd kialakításra, egy mára korszerűtlenné vált családi ház helyén. A projekthez kiválasztott telek rendelkezik járdákkal és zöldfelületekkel. A 172 négyzetméter nettó alapterületű épületben helyet kap majd a 12 fős bölcsődei funkcionális egység mellett egy önálló bölcsőde vezetői szoba és betegszoba is. A tervezésnél elsődleges szempont a praktikusság és a minél egészségesebb környezet volt, azaz hogy a csoportszobák kitűnő természetes megvilágítást kapjanak, a főszobához tartozzon ágytároló és játéktároló is külön.

A bölcsőde udvarán kialakításra kerül egy árnyékoló ponyvával fedhető terasz, ahol jó időben csoport- és szabadtéri foglalkozások tartására is lehetőség lesz. Olyan, a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges új kül- és beltéri bútorok, eszközök, berendezések, játékok beszerzése tervezett a projekt keretein belül, melyek segítik a környezetbarát szemléletmód és az egészséges életmód szokásainak megalapozását. A teljesen új épületben kialakításra kerülő bölcsőde komplexen akadálymentes lesz.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, és 3 új munkahelyet teremt.

 

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 74,63 MILLIÓ FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT MŰSZŰAKI ÁTADÁSA 2019.03.31-ÉN MEGTÖRTÉNT.

 

  

Tényő, 2019. május 20.
TÉNYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00020


12 FÉRŐHELYES BÖLCSŐDEÉPÜLT TÉNYŐN

ényő Község Önkormányzata a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával egy új, 12 férőhelyes bölcsőde kialakítására nyert pályázati forrást, melynek kivitelezési munkálatai az elmúlt hetekben fejeződtek be.

Az elkészült épület méltán nevezhető Tényő egyik új színfoltjának. Az organikus építészeti stílusban kialakított épület nemcsak szép, hanem sok kisgyermekes szülő életét könnyíti majd meg a településen, hiszen a 3 év alatti helyi kisgyermekek nappali ellátása eddig nem volt megoldott.

A 172 négyzetméter nettó alapterületű épületben helyet kapott a 12 fős bölcsődei funkcionális egység, egy önálló bölcsőde vezetői szoba és betegszoba is. A kialakításnál a praktikusság és az egészségeskörnyezet biztosítása fontos szerepet kapott. A csoportszobák kitűnő természetes megvilágítással rendelkeznek, míg a praktikusság jegyében a főszobához ágytároló és játéktároló is tartozik.
A bölcsőde udvarán kialakításra került egy árnyékoló ponyvával fedhető terasz, ahol jó időben csoport- és szabadtéri foglalkozások tartására is lehetőség van. A projekt keretén belül olyan, a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges új kül- és beltéri bútorok, eszközök, berendezések, játékok beszerzése is megvalósult, melyek segítik a környezetbarát szemléletmód és az egészséges életmód szokásainak megalapozását.

A 2017. májusi támogató döntést követően közbeszerzés keretén belül került kiválasztásra az Euro-Generál Zrt, mint kivitelező, aki a teljes beruházást végezte. A teljesen új épületben kialakításra kerülő bölcsőde komplexen akadálymentes.

Tényő Község Önkormányzata nagyon hálás Delbó Marika néninek, aki felajánlotta a telket a bölcsőde fejlesztéséhez.

A projekt menedzsment feladatait a konzorciumi partner, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat látta el. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, és 3 új munkahelyet teremtett.

További információ:
Varga Gábor polgármester
(96) 468-026
polgarmester@tenyo.hu
 

 

 

 

 

 

 

 

Letölthető dokumentumok: