Pályázat

Legfrissebb képeink Tovább a galériába...

NTP-MKÖ-16-0026 "A magyar nemzeti kultúra és hagyományok népszerűsítése a tényői iskolások körében"

Civilek / Tényő Világa Egyesület / Pályázataink
NTP-MKÖ-16-0026 "A magyar nemzeti kultúra és hagyományok népszerűsítése a tényői iskolások körében" menüpont almenüpontjai:

Galéria

A magyar történelem és azon belül községünk történeti és kulturális örökségének részletesebb megismerése. A történelmi ismeretek bővítése, ezáltal a kötődés, a nemzeti önismeret, a nemzettudat és a hazaszeretet erősítése. Községünk részletesebb megismertetésével a fiatalok helyben tartása. A tehetséges fiatalok további ismeretekhez juttatása, gondolatébresztés, társas készségek fejlesztése.

A program kezdő elemeinek megvalósításához végül nem volt szükség jelen pályázat támogatására, mert a tehetséggondozó pedagógusok lemondtak a tiszteletdíjukról és társadalmi munkában végezték a szakköri foglalkozások vezetését.

A pályázatnak köszönhetően a programban részt vevő tanulók meglátogathatták a Világörökség részét képező Pannonhalmi Apátságot, melynek történelme szorosan összefonódik községünk történelmével.

A program zárásaként a program részvevői meglátogatták az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkot, a csillagösvényt, majd a Néprajzi Múzeumot és a Buda vári labirintust. Jelen pályázat támogatása nélkül ezen programokat nem tudtunk volna megvalósítani.

A program első felében a bevont tanulók szűkebb hazájuk Tényő történelmével, nevezetességeivel, épített örökségével, szakrális emlékeivel és legenda világával ismerkedhettek meg.

Több tanulónk is volt, aki a programunknak köszönhetően ismerhette meg jobban szülőfaluját és kereshette föl annak nevezetes helyeit.

Célként tűztük ki, hogy erősítsük fiataljaink településünkhöz való kötődését, ezt a célunkat siekrült megvalósítanunk jelen program segítségével.

Egyesületünk kiemelt célja továbbá a hazaszeretet és a magyarságtudat erősítése a fiatalságban. Jelen pályázat segítségével ezen célunkat is sikerült megvalósítanunk a programban részt vevők körében. A tantermi foglalkozások mellett kiemelkedő szerepe volt ebben a terepmunkának, valamint a történelmi nevezetességek, úgymint az 1100 éves Panonhalmi Apátság és az Ópusztaszeri Történeti Emlékpark felkeresésének.


Legfrissebb híreinkTovább a hírekhez...

1956-os emlékmű avatása

1956-os emlékmű avatása

Október 28-án 10 órai kezdettel került sor az 1956-os emlékmű avatására Tényőn. Beszédet mondott Kara Ákos, a település országgyűlési képviselője és Varga Gábor polgármester.

Tovább olvasom...